Ägg Halvor

Ägghalvor med curryröra
Rostad lök på curryröran blir knaprigt och gott. Blir det röra över kan du inspireras av dansk mattradition och lägga den på ett litet rågbröd.
Ingredienser
Receptet gäller för 12 st
¾ dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche
1 äpple
2 msk mango chutney
2 krm curry
1 krm salt
½ krm svartpeppar
6 hårdkokta ägg
Till garnering:
rostad lök
Gör så här:
Vispa crème fraiche till en fast kräm. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda crème fraiche med äpple, mango chutney och curry. Smaka av med salt och peppar. Skala och dela äggen i halvor. Ta ur gulorna och smula ner 2/3 i röran. Fyll vitorna med röran och smula över resten av gulorna. Toppa med rostad lök.
Tips:
Garnera ev med bladpersilja.

Ägghalvor med räkröra
Ägghalvor – här i recept med en smakrik röra av citron, kummin och räkor. Blir det räkröra över är det gott på en bit knäckebröd eller en skiva pumpernickel.

Ingredienser
Receptet gäller för 12 st
¾ dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche
100 g skalade räkor
rivet skal av ½ citron
1 tsk stött kummin
2 msk hackad färsk dill
1 krm salt
½ krm svartpeppar
6 hårdkokta ägg
Gör så här:
Vispa crème fraiche till en fast kräm. Hacka räkorna grovt. Blanda crème fraiche med räkor, citron, kummin och dill. Smaka av med salt och peppar. Skala och dela äggen i halvor. Ta ur gulan och smula ner 2/3 i räkröran. Fyll äggvitorna med röran och smula över resten av gulorna.
Serveringsförslag:
Garnera med dill.


Djävulsägg
eller devilled eggs som de också kallas, är det vackra och goda resultatet av en smakrik fyllning på ägghalvor. Djävulsägg har härlig styrka av både tabasco och cayenne!

Ingredienser
Receptet gäller för 12 st
6 kokta ägg
2 msk Arla® färskost naturell
2 krm paprikapulver
1 krm sötstark senap
1 tsk senap
½ tsk salt
Till garnering
1 krm cayennepeppar
½ dl hackad färsk gräslök
Gör så här:
Skala och halvera äggen. Gröp försiktigt ur gulorna i en skål. Mosa ihop med färskost, paprikapulver, tabasco, senap och salt. Fördela röran i ägghalvorna. Strö över cayennepeppar och gräslök.

Etiketter:,